Min kära vän Kristin har under de senaste veckorna spenderat all sin vakna tid (och en stor del av den tid hon inte borde ha varit vaken) men att göra en kokbok. Hon går upp tidigt för att innan jobbet hinna laga mat, Kim kommer över och tar proffsiga bilder i rätt morgonljus (och äter sedan upp maten), hon skickar bilderna till sin mamma i Norge för redigering och när hon kommer tillbaka från jobbet har boken en ny sida klar. Jag tror hon är uppe i över 50 sidor. Och det ser proffsigt ut!
Mitt självklara bidrag till boken är....tadá – kladdkaka! Såklart. Mitt kladdkakerecept har sedan jag kom till Australien muterat från en stor kladdkaka till portionskladdkakor i kakformar. Efter tre fatalt misslyckade försök i början av min Australienvistelse fick sig mitt förr så superba kladdkakebaknings-självförtroende en törn och jag retirerade under flera månaders tid till HobNobs och sura band. Så för några månader sedan bestämde jag mig för att byta strategi och ge portionskladdkakorna en chans – och nu är jag tillbaka i leken, stronger than ever! Dom är fortfarande göttigt ogräddade i mitten och kräver viss tid i frysen för att få en hållbar konsistens, men det är precis så dom ska vara. Och en extra feature är att dom fungerar även med en trasig ugn som grillar allting underifrån.
Så, när Kristin om några månader distribuerar sin bok i miljonexemplar kommer min kladdkaka slutligen ha nått den ultimata berömmelsen. Gött!
onsdag 29 april 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Mamf!
Kom till mig, vill ha!
Baka in dina smaskiga singellivsdetaljer också!!!!
Chilli
Skicka en kommentar